Nic nie zastąpi świeżego pieczywa wprost z własnego piekarnika.
Dziś przedstawiam Wam chleb razowy 100 % żytni.
Jest to chleb z mieszanki : "Chleb na Zdrowie", zachęcam do zajrzenia i zapoznania się z ofertą, bo jest bardzo ciekawa.
Składniki:
- mieszanka chleba razowy 100% żytni z Chleb na Zdrowie
- woda
Potem odstawiłam ciasto aby odpoczęło na 30 minut.
Potem przełożyłam ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy i odstawiałam pod przykryciem na ok. 90 minut do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu chleb wstawiłam do nagrzanego do 220 C piekarnika, spryskałam go wodą i piekłam 5 minut po czym zmniejszyłam temperaturę do 180 C i piekłam jeszcze 30 minut.
Po upieczeniu wyjęłam z formy i studziłam na kratce.
Smacznego.
3 komentarze
zjadłabym taki:)
OdpowiedzUsuńNie jest napisane ile wody?
OdpowiedzUsuńTo jest chleb z gotowej mieszanki a na opakowaniu jest napisane ile wody potrzeba. Proszę wejść na stronę,- link podany - znaleźć mieszankę na chleb razowy 100% żytni i przeczytać Drogi Anonimie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.