Nie zarobiłam wszakże zakwasu na barszcz ale od czego jest ten chlebowy?
Pyszny barszczyk w kilka minut.
Barszcz biały na zakwasie.
Składniki:
Pomysł własny.
Składniki:
- 1300 ml wody
- 2 serdelki białej surowej kiełbasy
- 100 ml zakwasu chlebowego żytniego
- 100 ml letniej wody
- sól morska Kamis do smaku
- 2 liście laurowe
- 6 ziarenek zielonego pieprzu Kamis
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie zupy:
- Do garnka wlałam wodę i włożyłam do zimnej surowe kiełbaski.
- Kiełbasę parzyłam w wodzie czyli nie dopuszczając do wrzenia przez 10 minut.
- Następnie wyjęłam kiełbasę z wody a do garnka włożyłam zielone ziarnka pieprzu, obrany ząbek czosnku, liście laurowe.
- Gotowałam 3 minuty aby smaki się połączyły.
- Zakwas, ponieważ miałam gęsty rozcieńczyłam taką samą ilością letniej wody, wymieszałam i wlałam do garnka.
- Zagotowałam barszcz, doprawiłam do smaku solą i dodałam sos sojowy i majeranek.
- Pyszny posiłek gotowy.
Pomysł własny.
1 komentarze
:) smacznie
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.