Alpejskie kiełbaski są kiełbaskami z białej parzonej kiełbasy i wystarczy je opiec na grillu i są smakowite.
Zapraszam na pyszne danie.
Składniki:
- 500 g kiełbasek alpejskich białych
- 1 duża czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek dymki
- 10 kapeluszy opieniek - miałam mrożone
- garść kurek
- 2 pomidory
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 łyżki sosu worcestershire
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- pieczywo na grzanki
W paski pokroiłam również kapelusze opieniek, pomidory pokrojone zostały w kostkę.
Czosnek i dymkę posiekałam, zostawiając szczypior na koniec a cebulę pokroiłam w piórka.
Na patelni rozgrzałam olej i po kolei smażyłam wszystkie warzywa i grzyby.
Najpierw czosnek, cebulę czerwoną i dymkę, potem paprykę słodką i chili, następnie dodałam grzyby cały czas smażąc i mieszając.
Potem dodałam pomidory i dusiłam aż odparował prawie cały sos.
Doprawiałam solą i pieprzem do smaku oraz sosem worcestershire.
Wsypałam posiekany szczypior.
W między czasie rozgrzałam patelnię grillową i podpiekłam na niej kiełbaski i kromki chleba.
Kiełbaski i warzywa już na talerzu posypałam obficie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
jak zwykle smacznie u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.