Ale przecież czemu nie, wszystkiego spróbować warto i zdobyć nowe doświadczenia.
Zupa jest pyszna, polecam i próbujcie a potem mi opowiecie czy i Wam smakowała?
Zachęcam do gotowania, zupa jest nie tylko smaczna ale i zdrowa.
Zupa chlebowa.
Składniki:
Składniki:
- 300 g ciemnego suchego chleba
- 2 łyżeczki kminku w ziarnach
- 2 łyżki masła
- 1000 ml wody
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki natki pietruszki
- 4 łyżki koncentratu z barszczu czerwonego
Przygotowanie zupy:
- Chleb pokroiłam w kostkę i zalałam 1 litrem wody, dodałam sól do smaku oraz kminek, bazylię i gotowałam aż chleb się rozpadł.
- Cały czas mieszałam w garnku bo łatwo o przypalenie.
- Następnie chleb zmiksowałam razem z kminkiem, oraz dodałam masło i posiekana natkę, oraz rozgnieciony czosnek.
- Dodałam barszcz, wymieszałam.
- Podałam zaraz po ugotowaniu, posypane natka pietruszki.
Przepis własny.
5 komentarze
Dziwna ta zupa...Nie przepadam za tak gęstymi ani za kremami...
OdpowiedzUsuńRaczej nie zdobędę się na wypróbowanie...
Pozdrawiam:)
Czemu dziwna? Biedacy taka jadali kiedyś codziennie i musiała im wystarczyć.
UsuńI zapewniam Cie że nie jest dziwna tylko pyszna, trzeba spróbować
hmmmm...wypróbujemy ,tylko ten kminek,mężowski nie lubi :(
OdpowiedzUsuńDorotko :) pomysł super , a i kolor akurat do akcji tecza smaków 3 , która już trwa ! zapraszam ! http://waniliowysmoczek.blogspot.com/2013/12/tecza-smakow-3-ze-swiatecznym-akcentem.html
OdpowiedzUsuńDziekuję :-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.