Polecam gorąco.
Składniki:
- 6 rzodkiewek
- 1/2 ogórka wężowego
- 2 ogórki kiszone - w sezonie małosolne
- 1 pomidor
- kilka liści sałaty masłowej
- 100 g szynki
- 100 g grzanek
- 1 cebula
- 1 papryczka chilli
- 100 g sera feta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1,5 łyżeczki miodu faceliowego
- sól różowa himalajska - szczypta
- pieprz
- kilka liści bazylii
Rzodkiewki pokroiłam w plasterki, sałatę w paski - można porwać w ostatniej chwili aby nie zwiędła.
W kostkę zostały pokrojone: pomidory, ogórki świeże i kiszone, cebula oraz ser feta a chilli posiekałam drobno.
Szynkę pokroiłam w kostkę i usmażyłam na suchej patelni aż się zrumieniła i wtedy zdjęłam ją z patelni a na tej samej patelni usmażyłam grzanki czyli kilka kromek chleba pokroiłam w kostkę i na patelnię aby zebrały cały smak z szynki.
Szynkę i grzanki przestudziłam i wsypałam do miski z warzywami.
Wszystko razem wymieszałam.
W ostatniej chwili przed podaniem wymieszałam składniki sosu z posiekaną bazylią i polałam sałatkę.
Wymieszałam i gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
świetna kolorowa:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.