Takie śledzie są delikatne i bardzo smaczne.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 500 g filetów śledziowych
- 1 duża cebula biała
- 1 cebula czerwona
- świeżo mielony pieprz
- 200 ml oleju rzepakowego
- 85 ml białego octu winnego
Potem odcedziłam i osuszyłam śledzie.
Pokroiłam w skośne paski.
Cebulę jedną i drugą pokroiłam w pół plasterki i włożyłam do miski do której wlałam olej i ocet a także dodałam pieprz świeżo mielony.
Zalewę dobrze wymieszałam i włożyłam do niej pokrojone śledzie.
Jeszcze raz wymieszałam i włożyłam śledzie do słoika i do lodówki aby się zmacerowały.
Po dwóch dniach gotowe są do spożycia.
Smacznego.
2 komentarze
Uwielbiam śledzie. U mnie też będą w podobnej postaci.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Uwielbiam u mnie na blogu tez przepis zapraszam :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.