Śledzie są przepyszne, sama byłam zaskoczona ich smakiem i podjadałam co chwilę zanim jeszcze się "przegryzły".
Składniki:
- 500 g płatów śledziowych
- 1 jabłko
- 1 łyżka cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 1 duża cebula
- 125 g majonezu
Odcedziłam, osuszyłam i pokroiłam na kawałki po skosie.
Cebulę pokroiłam w drobną kostkę a jabłko starłam na tarce o grubych otworach.
Do miski włożyłam majonez, dodałam sok z cytryny, cukier oraz pokrojoną cebulę i wszystko wymieszałam.
Potem włożyłam do majonezu śledzie, ponownie wymieszałam i zostawiłam aby się "przegryzły" na minimum 24 godziny w lodówce.
Smacznego.
2 komentarze
Kocham śledzie pod różnymi postaciami.
OdpowiedzUsuńPonieważ nie jem śmietany, jogurtu to takich nie przyrządzam.
Pozdrawiam:)
Śledzie lubię i chętnie przyrządzam:)))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.