czwartek, 26 grudnia 2013

Miruna w panierce z migdałów i parmezanu

Jedno z naszych wigilijnych dań podczas tegorocznego świętowania.
Ryba ma bardzo ciekawy smak i bardzo chrupiącą skórkę.
                Składniki:
  • 2 duże płaty miruny ze skórą
  • 2 jaja
  • 2 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • parmezan tarty - 2 łyżki
  • migdały mielone  - 2 łyżki
  • olej rzepakowy
Rybę umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki.
Parmezan starłam na drobnej tarce a migdały bez skórki  zmieliłam w młynku .
Wymieszałam bułkę tartą z serem i migdałami.
W misce roztrzepałam jaja z mlekiem.
Rybę posoliłam i posypałam pieprzem a następnie maczałam w jaju i obtoczyłam w panierce.
Smażyłam na rozgrzanym oleju  najpierw od strony skóry na złoty kolor z obu stron.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Nigdy nie kupowałam miruny. Piszesz, że ma bardzo ciekawy smak...Ciekawi mnie czy jest smaczna? Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest bardzo smaczna ale przekonasz sie dopiero wtedy jak spróbujesz, możemy mieć wszakże inne smaki.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger