Ryba ma bardzo ciekawy smak i bardzo chrupiącą skórkę.
Składniki:
- 2 duże płaty miruny ze skórą
- 2 jaja
- 2 łyżki mleka
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- parmezan tarty - 2 łyżki
- migdały mielone - 2 łyżki
- olej rzepakowy
Parmezan starłam na drobnej tarce a migdały bez skórki zmieliłam w młynku .
Wymieszałam bułkę tartą z serem i migdałami.
W misce roztrzepałam jaja z mlekiem.
Rybę posoliłam i posypałam pieprzem a następnie maczałam w jaju i obtoczyłam w panierce.
Smażyłam na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry na złoty kolor z obu stron.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
Nigdy nie kupowałam miruny. Piszesz, że ma bardzo ciekawy smak...Ciekawi mnie czy jest smaczna? Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńJest bardzo smaczna ale przekonasz sie dopiero wtedy jak spróbujesz, możemy mieć wszakże inne smaki.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.