Zapraszam, zachęcam, zdrowo i smacznie.
Składniki:
- 200 g makaronu świderki razowe
- 200 g świeżego szpinaku baby
- 3 ząbki czosnku
- 1 biała cebula
- 100 g sera ricotta
- 2-3 łyżki płatków migdałowych
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
Szpinak opłukałam i osuszyłam.
Czosnek pokroiłam drobniutko, wraz z cebulą i podsmażyłam na rozgrzanym oleju a jak czosnek zaczął pachnieć na patelnię dodałam szpinak i smażyłam aż szpinak lekko powiędł ale nie rozleciał się.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzanej suchej patelni uprażyłam płatki migdałowe.
Teraz na talerz wyłożyłam makaron a na nim ułożyłam szpinak, łyżeczką nałożyłam ricottę wprost z kubeczka i posypałam wszystko płatkami.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
szpinak to ja uwielbiam;D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.