poniedziałek, 2 grudnia 2013

Makaron razowy ze szpinakiem, ricottą i chrupiącymi płatkami

Szybki i chrupiący obiadek.
Zapraszam, zachęcam, zdrowo i smacznie.

                      Składniki:
  • 200 g makaronu świderki razowe
  • 200 g świeżego szpinaku baby
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 biała cebula
  • 100 g sera ricotta
  • 2-3 łyżki płatków migdałowych
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
 Makaron ugotowałam al'dente.
Szpinak opłukałam i osuszyłam.
Czosnek pokroiłam drobniutko, wraz z cebulą i podsmażyłam na rozgrzanym oleju a jak czosnek zaczął pachnieć na patelnię dodałam szpinak i smażyłam aż szpinak lekko powiędł ale nie rozleciał się.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzanej suchej patelni uprażyłam płatki migdałowe.
Teraz na talerz wyłożyłam makaron a na nim ułożyłam szpinak, łyżeczką nałożyłam ricottę wprost z kubeczka i posypałam wszystko płatkami.
Smacznego.
Pomysł własny. 

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger