Uwielbiam kapustę z grzybami a tym razem wzbogaciłam ją ciceciorką.
Zapraszam do próbowania.
Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy - po odcedzeniu 240 g
- 1 kg kiszonej średnio kwaśnej kapusty
- 500 ml bulionu drobiowego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka ziela kocanki
- garść małych suszonych kapelusików podgrzybków
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka suszu z kani
- 1 łyżka suszu z opieniek
- 2 łyżki suszonego majeranku
- 1 łyżka sosu sojowego
Na koniec włożyłam do garnka odcedzoną cieciorkę, a także majeranek i sos sojowy.
Gotowałam jeszcze chwilę i kapusta gotowa.
Można ja gotować przez kilka dni pod rząd tak jak bigos i wtedy będzie jeszcze pyszniejsza.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Ciekawy przepis. Na kolację wigilijną robiłam tradycyjne kapustę z grochem. Mam swoją kiszoną kapustę, w spiżarni stoi słoik cieciorki...
OdpowiedzUsuńWypróbuję Twój przepis.
Miłego świętowania!
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.