niedziela, 8 grudnia 2013

Białe mini kiełbaski w sosie z czerwonego wina

Bardzo fajny pomysł na szybki i bardzo aromatyczny obiad.
Jest także bardzo rozgrzewający, polecam.
                Składniki:
  • 500 g mini kiełbasek białych surowych
  • 4 cebule białe
  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 50 g mieszanych porzeczek
  • 500 g fasolki szparagowej 
  • sól
Na patelni rozgrzałam olej, cebulę posiekałam w pół plasterki.
Cebulę włożyłam na rozgrzany olej i dusiłam aż zmiekła.
Trwało to jakies 10 minut.
Cebulę zdjęłam z patelni pozostawiając tłuszcz na którym podsmażyłam na rumiano ze wszystkich stron kiełbaski.
Jak kiełbaski były już rumiane włożyłam z powrotem cebulę, podlałam winem i włożyłam porzeczki.
 Dusiłam bez przykrycia aż sos zgęstniał a wino odparowało.
Podałam na fasolce szparagowej ugotowanej al'dente.
Danie godne polecenia.
Smacznego.
Inspiracja tutaj [ klik ]

3 komentarze

  1. Nie no naprawdę. Po kolacji powinnam mieć założoną blokadę rodzicielską na Twojego bloga tak od 20 do śniadania,bo inaczej zaślinie laptopa <3 Chyba idę coś zjeść jednak jeszcze....Uwielbiam białe mini kiełbaski ! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo podobne Kiełbaski jadłam w Szwajcarii w Saas Fee. Były przepyszne. A Twój przepis napewno sprawdzę. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Podobne kiełbaski jadłam w Szwajcarii w Saas Fee. Były pyszne. A Twój przepis napewno sprawdzę. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger