Jest także bardzo rozgrzewający, polecam.
Składniki:
- 500 g mini kiełbasek białych surowych
- 4 cebule białe
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 50 g mieszanych porzeczek
- 500 g fasolki szparagowej
- sól
Cebulę włożyłam na rozgrzany olej i dusiłam aż zmiekła.
Trwało to jakies 10 minut.
Cebulę zdjęłam z patelni pozostawiając tłuszcz na którym podsmażyłam na rumiano ze wszystkich stron kiełbaski.
Jak kiełbaski były już rumiane włożyłam z powrotem cebulę, podlałam winem i włożyłam porzeczki.
Dusiłam bez przykrycia aż sos zgęstniał a wino odparowało.
Podałam na fasolce szparagowej ugotowanej al'dente.
Danie godne polecenia.
Smacznego.
Inspiracja tutaj [ klik ]
3 komentarze
Nie no naprawdę. Po kolacji powinnam mieć założoną blokadę rodzicielską na Twojego bloga tak od 20 do śniadania,bo inaczej zaślinie laptopa <3 Chyba idę coś zjeść jednak jeszcze....Uwielbiam białe mini kiełbaski ! :D
OdpowiedzUsuńBardzo podobne Kiełbaski jadłam w Szwajcarii w Saas Fee. Były przepyszne. A Twój przepis napewno sprawdzę. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPodobne kiełbaski jadłam w Szwajcarii w Saas Fee. Były pyszne. A Twój przepis napewno sprawdzę. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.