Pyszne małe tarty z grzybami to raj dla oka i podniebienia.
Róbcie, pieczcie i zajadajcie na zdrowie.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 400 g grzybów leśnych - miałam gołąbki zielonkawe i muchomory rdzawobrązowe
- 3-4 łyżki startej goudy
- 2 jaja
- 2 łyżki mleka
- sól
- pieprz
- czerwona papryka w proszku
- gałązka rozmarynu
- 1 łyżka masła klarowanego
Dodałam na patelnię rozmaryn, oraz przyprawy i dusiłam do momentu aż cały sos odparował.
Cztery foremki do małych tart nasmarowałam masłem i wyłożyłam ciastem francuskim.
Na cieście wyłożyłam usmażone grzyby.
Mleko rozmieszałam z jajami i startym serem i zalałam tą mieszanką grzyby w foremkach.
Zapiekałam 30 minut w 190 C.
Smacznego.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.