Dodawać, mieszać kombinować ze składnikami które uwielbiamy a w rezultacie wyczarujecie swoja własną i niepowtarzalną sałatkę.
Zachęcam do wypróbowania tej mojej ale także do eksperymentowania.
Składniki:
- 3-4 liście kapusty pekińskiej
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka wężowego
- 1 dymka ze szczypiorem
- 100 g sera koziego z mleka pasteryzowanego
- kilkanaście czarnych oliwek
- 1/2 żółtej papryki
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich Oleofarm
- 3-4 liście bazylii czerwonej
- 2-3 gałązki bazylii cytrynowej
- szczypta suszonego oregano
- sól
- pieprz
Słoneczna smuga światła aby było jeszcze pyszniej a poza tym Wielki Brat patrzy hi hi |
Kapustę pekińską pokroiłam w paseczki, ogórka wraz ze skórką w ćwierć plasterki, pomidora w kostkę tak samo jak i ser.
Paprykę pokroiłam na kawałki a dymkę posiekałam.
Zioła posiekałam i wymieszałam z olejem z orzechów włoskich oraz suszonym oregano, solą i pieprzem.
Wymieszałam składniki sałatki a potem polałam sosem i jeszcze raz wymieszałam.
Dodałam na koniec czarne oliwki i sałatka gotowa.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Kolorowo, zdrowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.