Bardzo serdecznie polecam bo warto ja popełnić i smakować.
Składniki:
- 250 g groszku słodkiego cukrowego
- 1/2 papryki żółtej
- 1 papryczka chilli
- 2 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 5-6 gałązek oregano
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka ziół do sałatek Specjalite
- 1/2 łyżeczki soli cytrynowej w płatkach Royal Brand
- kilka liści kapusty pekińskiej
Groszek umyłam i wrzuciłam na wrzącą wodę na ok. 3 minuty a po tym czasie odcedziłam, przelałam zimną wodą i wyłuskałam groszek ze strąków.
Papryczkę chilli, czosnek i szalotkę drobno pokroiłam.
Liście kapusty pekińskiej pokroiłam w cienkie paseczki a paprykę żółtą w paseczki.
Oregano posiekałam.
Do słoiczka wlałam oliwę, dodałam szczyptę soli cytrynowej w płatkach Royal Brand - jest rewelacyjna - oraz zioła.
Wymieszałam wszystko potrząsając słoikiem.
Sos wlałam do miski z warzywami i dokładnie wymieszałam.
Płatki migdałowe uprażyłam na suchej patelni i posypałam sałatkę.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
pysznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.