wtorek, 12 listopada 2013

Omlet z fasolką i pieczarkami

Danie na śniadanie, no dla mniej wymagających na obiad albo wczesną kolację.
Zapraszam serdecznie do robienia omletów bo to danie które robi się szybko i można dodać różne fajne składniki i łączyć je dowolnie a potem wychodzi z tego super potrawa.

             Składniki: ( na 1 omlet )
  • 3 jaja
  • szczypta chilli
  • szczypta soli
  • szczypta curry indyjskie
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • garść ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1 duża pieczarka
  • 1 łyżka masła klarowanego

 Fasolkę obrałam i zblanszowałam we wrzątku 5 minut.
Pieczarkę pokroiłam na plastry a szczypiorek posiekałam.
Jaja roztrzepałam z przyprawami, a na patelni w tym czasie rozgrzewałam masło klarowane.
Roztrzepane jaja wlałam na gorący tłuszcz a gdy brzegi zaczęły się ścinać ułożyłam na omlecie fasolkę, pieczarki oraz posypałam szczypiorkiem.
 Przykryłam patelnię i smażyłam jakieś 3-4 minuty.
Złożyłam na połowę i gotowe.
Smacznego.
Pomysł własny. 

3 komentarze

  1. Twój omlet musiał być pyszny...
    Lubię je i często robię.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. a czym można fasolkę zastąpić?? bo nie każdy lubi i nie każdy może a przepis fajny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możesz dodać szparagi, seler naciowy albo dymkę wraz ze szczypiorem aby omlet miał ten sam charakter.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger