Może być podana do mięsa albo do chrupania przed telewizorem.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 4-5 ogórków gruntowych albo 1 wężowy
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki chilli
- 2 łyżki uprażonego białego sezamu
Ogórki pokroiłam w słupki i posypałam solą i chilli a także polałam olejem sezamowym.
Wymieszałam dokładnie, przykryłam i włożyłam do lodówki na 30 minut.
Sezam uprażyłam na suchej patelni.
Przed samym podaniem ogórki posypałam prażonym sezamem.
Smacznego.
2 komentarze
smacznie do obiadu:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.