Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 2 kapelusze z kani
- 2 jajka
- 50 ml mleka
- 1/2 łyżeczki curry indyjskiego
- sól
- pieprz
- bułka tarta ze złocistym lnem Oleofarm
- mąka do panierowania
- olej do smażenia
- 1 czerwona cebula
- 1/2 dużego bakłażana
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 1 dymka ze szczypiorem
- 1 czerwona papryka
- 6 średnich pomidorów
- 6 żółtych koktajlowych pomidorków
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- susz z kani [ klik ]
- susz z pomidorów [ klik ]
- olej rzepakowy do smażenia
W miseczce wymieszałam jaja z mlekiem, curry, sola i pieprzem.
Na jeden talerz wsypałam mąkę a na drugi bułkę tarta ze złocistym lnem.
Kapelusze kani najpierw obtoczyłam w mące a potem w jajku z przyprawami i na koniec w bułce tartej.
Smażyłam z obu stron na złoty kolor zaczynając od strony grzyba z blaszkami aby się nie rozpadły bo są delikatne.
Warzywa pokroiłam w kostkę po uprzednim umyciu i obraniu.
Cebulę i czosnek posiekałam.
Na patelni rozgrzałam olej i włożyłam na nią cebulę, posiekane chilli i czosnek a gdy się podsmażyły dodałam bakłażana, dymkę ze szczypiorem posiekane i smażyłam aż bakłażan zrumienił się ładnie.
Wtedy na patelnię włożyłam paprykę, pomidory oraz przyprawy, a także susz z kani i pomidorów i dusiłam do miękkości.
Podałam razem z usmażonymi "talerzami" kani.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.