Mieszanka jest składową przypraw takich jak: pieprz, sól, czosnek, cebula, ziele angielskie, cukier trzcinowy, papryka czerwona i zielona, tymianek, kolendra, gorczyca, olej jadalny i chilli.
Żadnych konserwantów tam nie ma, tylko przyprawy.
Mieszanka jest bardzo aromatyczna i nadaje mięsu niepowtarzalny smak i aromat.
Zapraszam na pyszny gulasz.
Składniki:
- 500 g mięsa od szynki
- ok. 2 łyżek mieszanki przypraw do grilla Gaucho Steak
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g pieczarek
- 2 duże pomidory malinowe
- 1 cebula
- 1 papryka żółta
- 1 papryka biała
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/4 główki kapusty pekińskiej
- 500 ml bulionu drobiowego
- 3 ziemniaki
- olej rzepakowy do smażenia
Z oliwy i przyprawy zrobiłam papkę i nasmarowałam nią mięso. Odstawiłam na 2 godziny aby mięso się zamarynowało.
Gdy mięso się zamarynowało usmażyłam je na złoty kolor i przełożyłam do garnka z grubym dnem.
Na patelnię włożyłam pokrojoną w piórka cebulę i smażyłam aż cebula się zeszkliła.
Pokroiłam w kostkę warzywa czyli obie papryki, pomidory, kapustę oraz ziemniaki i po kolei smażyłam je na patelni.
Dodałam także grzyby, pokrojone w plastry.
Na koniec dodałam bulion i po zagotowaniu przelałam wszystko do mięsa.
Dusiłam do miękkości, ok. godziny.
Jak mięso było już miękkie dodałam posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiłam do smaku.
Smacznego.
Przepis własny.
4 komentarze
pyszny konkretny obiad:)
OdpowiedzUsuńO nieee. Tu powinno być ostrzeżenie "Nie oglądać zdjęć. Grozi wybuchem apetytu!".
OdpowiedzUsuńSuper to wygląda :)
Pozdrawiam.
Zapraszam do mnie:)
Jednogarnkowiec - prosty i pyszny :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńRobię podobnie zupę gulaszową. W taki czas jak obecnie to prawdziwa pychotka.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.