Jednym z moich sposobów jest taki witaminowy napój z pigwowca japońskiego.
Przypominam tylko że pigwa to drzewo a pigwowiec japoński to krzew i ma zdecydowanie mniejsze owoce jak pigwa ale równie bogate w witaminę "C".
Taki napój wzbogaci nasz organizm w niezłą dawkę witaminy "C".
Składniki:
- 250 g owoców pigwowca
- 100 g cukru
- 3 litry wody
- 5 goździków
- laska kory cynamonu
- 50 g cukru waniliowego
Zalałam owoce wodą, włożyłam cynamon, goździki oraz wsypałam oba cukry i gotowałam owoce dopóki nie zmiękły.
Wtedy napój był gotowy.
Smacznego.
Pomysł własny.
3 komentarze
uwielbiam pigwowca i jego przetwory, pycha, a jak musi pięknie pachnieć ! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pigwę :) !
OdpowiedzUsuńświetny pomysł. wygląda orzeźwiająco.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.