Grzybów w lasach mnóstwo, najróżniejszych więc zapraszam serdecznie do lasów a potem do kuchni.
Zawijamy rękawy i do gotowania, będzie pysznie.
Składniki:
- 200 g makaronu szpinakowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- garść suszonych pomidorków koktajlowych
- ok. 100 ml wody z gotowania makaronu
- 300 g rydzów
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1-2 łyżki słodkiej śmietanki
- sól
- pieprz
Zagotowałam wodę z solą i ugotowałam makaron szpinakowy al'dente, odcedziłam.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane i smażyłam na nim pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.
Gdy lekko się zeszkliły dodałam na patelnię rydze oraz pomidorki suszone i przykryłam patelnię pokrywką.
Dusiłam ok. 10 minut.
Zdjęłam pokrywkę i smażyłam dodając wodę z gotowania makaronu i śmietankę.
Na koniec dodałam sól i pieprz.
Makaron wymieszałam na patelni z sosem i gotowe.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
Jakie pyszności :) Mniam !
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.