Na listopadowe chłody będzie znakomitym daniem, rozgrzewającym, no nie tylko rzecz jasna.
Teraz też zajadajmy ze smakiem.
Składniki:
- mały zielony kalafior
- 5 jaj na twardo
- 1 pomidor
- kilka pomidorów koktajlowych
- 4 ogórki kiszone lub małosolne
- 1/2 szklanki prażonych ziaren słonecznika
- 100 ml jogurtu greckiego
- 2 łyżki sosu piri-piri
- 2 ząbki czosnku
- różowa sól himalajska Royal Brand do smaku
Gotowałam 4 minuty, wylałam na sito i przelałam zimną wodą aby przerwać proces gotowania.
Kalafior ma być chrupiący.
Pomidora pokroiłam na cząstki, a pestki słonecznika uprażyłam na suchej patelni.
Jaja po ugotowaniu obrałam i podzieliłam na ósemki.
Ogórki pokroiłam w plasterki.
Wszystko razem włożyłam do miski i delikatnie wymieszałam.
Składniki sosu wymieszałam ze sobą,czosnek posiekałam, sosu piri-piri możecie dać więcej lub mniej w zależności jaką ostrość lubicie - i polałam sałatkę, delikatnie wymieszałam a na koniec posypałam uprażonymi pestkami.
Smacznego.
Pomysł własny.
3 komentarze
kolorowa sałatka:)
OdpowiedzUsuńPiękna kolorowa i bardzo apetycznie wygląda:))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sałatki, a ta wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko:)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.