O gołąbkach będzie w następnym poście a teraz gotujemy aromatyczny sos.
Zapraszam serdecznie.
Sos pomidorowy na ostro. Składniki:
- 350 g pomidorów z puszki lub świeżych rozgotowanych pod przykryciem
- 4 łyżki śmietany 36%
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka pasty harissa
- 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
- 1 łyżeczka posiekanej bazylii czerwonej
- 1 łyżeczka posiekanej bazylii cytrynowej
- szczypta cukru
- szczypta soli
- Pomidory jeśli świeże to pokroić drobno, rozparować pod przykryciem i zmiksować.
- Ja miałam z puszki więc wlałam je do garnka i zagotowałam.
- Gotowałam aż całkiem się rozpadły, wtedy zmiksowałam.
- Dodałam do pomidorów śmietankę,oraz pastę harissa i zagotowałam.
- Wtedy wsypałam wszystkie zioła świeże i suszone i dodałam sól i cukier do smaku.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.