niedziela, 6 października 2013

Kapusta na słodko

Kto lubi kapustę będzie zachwycony smakiem tego dania.
Zachęcam do gotowania.
                 Składniki:
  • 500 g skrzydełek kurczaka
  • 4 pomidory
  • 1/2 pęczka koperku
  • cukier 
  • sól
  • pieprz
  • 1 główka kapusty białej
Skrzydełka umyłam i włożyłam do garnka, zalałam wodą do wysokości skrzydełek i gotowałam do miękkości.
Skrzydełka wyjęłam z wywaru i po przestudzeniu obrałam mięso od kości.
Mięso posiekałam i odstawiłam.
Kapustę poszatkowałam i włożyłam do wywaru ze skrzydełek.
Gotowałam jakieś 20 minut.
Pomidory obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę, włożyłam do kapusty. 
Gotowałam razem aż pomidory się rozpadły.
Dodałam wówczas do kapusty posiekane mięso ze skrzydełek.
Na koniec dodałam posiekany koperek i doprawiłam solą, pieprzem i cukrem.
 Smacznego.
Pomysł własny.

1 komentarze

  1. Uwielbiam dania ze słodkiej kapusty, więc to na pewno przypadłoby mi do gustu :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger