Zachęcam do gotowania.
Składniki:
- 500 g skrzydełek kurczaka
- 4 pomidory
- 1/2 pęczka koperku
- cukier
- sól
- pieprz
- 1 główka kapusty białej
Skrzydełka wyjęłam z wywaru i po przestudzeniu obrałam mięso od kości.
Mięso posiekałam i odstawiłam.
Kapustę poszatkowałam i włożyłam do wywaru ze skrzydełek.
Gotowałam jakieś 20 minut.
Pomidory obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę, włożyłam do kapusty.
Gotowałam razem aż pomidory się rozpadły.
Dodałam wówczas do kapusty posiekane mięso ze skrzydełek.
Na koniec dodałam posiekany koperek i doprawiłam solą, pieprzem i cukrem.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
Uwielbiam dania ze słodkiej kapusty, więc to na pewno przypadłoby mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.