My pochłaniamy straszne ilości pomidorów na wszelakie sposoby, jednym z nich są te cudne łódeczki.
Ich sekretem jest tu ocet balsamiczny, wydobywa ich słodycz, smakują wybornie, zachęcam do zrobienia.
Składniki:
- pomidory Lima
- na każdą połówkę czerwony listek bazylii
- 50 g sera feta lub innego solankowego - ja zrobiłam sama i wkrótce napisze jak
- sól czarna cypryjska
- pieprz
- ocet balsamiczny w sprayu
Następnie każdą połówkę spryskałam octem balsamicznym.
Ser solankowy pokroiłam w drobną kostkę.
Na dnie pomidorka ułożyłam listek bazylii czerwonej a na nim kostki sera.
Każdego pomidora posypałam czarną solą cypryjską która ma niekończące się pokłady pierwiastków i mikroelementów.
Koniec, przystawka gotowa.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
muszę kiedyś spróbować :P
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.