Świeża kapusta gotuje się błyskawicznie a grzyby jeśli namoczymy też dość szybko, pomidory bio Royal Brand są mięciutkie więc też szybko dojdą.
Będziemy cieszyć się pysznym daniem i delektować jego smakiem.
Zapraszam na letni bigos.
Składniki:
- 1 główka białej kapusty
- 100 g bio pomidory Royal Brand
- garść suszonych podgrzybków
- 200 g wędzonego karczku
- 2 laski kiełbasy śląskiej
- 1/2 pęczka natki kolendry
- 400 ml bulionu
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru
- 3 łyżki skwarków wieprzowych
- Kapustę drobno pokroiłam, kiełbasę pokroiłam w plasterki a karczek w dużą kostkę, grzyby połamałam na kawałki.
- Wszystkie składniki oprócz kolendry włożyłam do szybkowaru, zamknęłam, doprowadziłam do najwyższej mocy i gotowałam 15 minut.
- Jeśli natomiast nie macie szybkowaru to po kolei należy dorzucać składniki do kapusty wraz z namoczonymi grzybami i gotować do miękkości.
- Szybkowar otworzyłam, dodałam soli, cukru, pieprzu do smaku a na koniec posiekaną kolendrę.
- Wymieszałam jeszcze raz i bigos gotowy.
Przepis własny.
4 komentarze
Wygląda pysznie:)))ostatnio chodzi za mną ta potrawa i chętnie zrobię korzystając z Twojego przepisu:)))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńoch, mam ogromną ochotę na bigos.
OdpowiedzUsuńNajwyższa pora aby o nim pomyśleć.
Pozdrawiam:)
Smakowita prezentacja:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńProsty przepis i pyszny bigos :) Robiłam taki :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.