Rozgrzeje, doda organizmowi energii a także mnóstwa witamin.
No to do pracy.
Rozgrzewająca galaretka.
Składniki:
- 1000 g owoców pigwy
- 900 g cukru
- 1,5 szklanki wody
- 250 g malin
- 2 cm kawałek korzenia imbiru
- 1 łyżeczka imbiru w proszku
- Owoce pigwy pokroiłam na ćwiartki, wyskubałam pestki.
- Z wody i cukru ugotowałam syrop i wrzuciłam do niego kawałki pigwy.
- Po zagotowaniu pigwa w cukrze gotowała się około 45 minut aż owoce się zeszkliły.
- Korzeń imbiru obrałam i drobno posiekałam.
- Po 45 minutach gotowania pigwy włożyłam do garnka maliny oraz imbir-korzeń i proszek.
- Gotowałam jeszcze jakieś 20 minut.
- Następnie przełożyłam galaretkę do słoików, zakręciłam i pasteryzowałam jeszcze 8 minut, zostawiając słoiki do wystygnięcia w wodzie w której się pasteryzowały.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.