Jak pomysł powstał w mojej głowie to nie myślałam że z suszonych grzybów taki super krem wyjdzie, no i proszę, zajadaliśmy się jak nigdy.
Powiecie że teraz są grzyby świeże, no tak macie racje ale jak taki krem ugotujecie to następne suszone grzyby będą wykorzystane na pewno.
Zapraszam na pyszny krem.
Zupa krem z suszonych podgrzybków.
Składniki:
Smacznego.
Przepis własny.
Składniki:
- 200 g suszonych podgrzybków
- 1000 ml wody
- 2 duże marchewki
- sól morska
- pieprz czarny
- 150 g makaronu świderki
- 5 łyżek śmietanki
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Przygotowanie zupy:
- Dzień wcześniej a najlepiej na noc, opłukane i oczyszczone grzyby namoczyć w 1 litrze zimnej wody.
- Po 12 godzinach grzyby ugotować w tej samej wodzie tylko należy ja osolić.
- W trakcie gotowania wrzucamy obrana i pokrojona marchewkę.
- Jak grzyby są miękkie zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę, dodając posiekana natkę pietruszki.
- Wtedy do zupy dodajemy śmietankę i gotujemy, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
- Makaron gotujemy al'dente i odcedzamy.
- Do miseczki nalewamy kremu, na środku układamy makaron.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
niesamowity aromat musi mieć taka zupa - pyszności ;-)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.