Sałaty uwielbiam latem bo są takie cudne i w kolorach i w smakach.
A jak połączymy je na jednym talerzu to już poezja smaku.
Endywia lekko gorzkawa i taka chrupiąca, strzępiasta czerwona w pięknych kolorach.
Łączcie sałaty kolorami, smakami i fakturami a sałatki będą przepyszne.
Składniki:
- kilka liści sałaty czerwonej strzępionej
- kilka liści sałaty endywii
- 1 duży pomidor
- 1/2 ogórka wężowego
- 2 łyżeczki octu z chabra
- 1 łyżeczka miodu faceliowego
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- szczypta soli cytrynowej w płatkach Royal Brand
Liście sałaty umyłam i osuszyłam a następnie porwałam na kawałki.
Pomidora i ogórka wężowego ze skórką umyłam i pokroiłam w pół plasterki.
Warzywa wymieszałam rękoma i polałam sosem.
Sałatkę schłodziłam.
Smacznego.
1 komentarze
Tak to jest właśnie to co tygryski lubią najbardziej! :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.