Nawiązałam współpracę z Celebro w ramach akcji "Wino do posiłku".
Dostałam do przetestowania wina marki Celebro oraz kilka gadżetów którymi chcę się z Wami podzielić.
Gadżety owe to książki "Odkorkuj kulinarną wyobraźnię" oraz super fajne korkociągi do otwierania butelek wszelakich.
Dlatego ogłaszam małe rozdanie:
Oto pytanie konkursowe:
Do jakich potraw używasz wina ?
Mam tu na myśli wino do potraw a nie do posiłku.
Najciekawsze cztery odpowiedzi zostaną nagrodzone takimi oto zestawami, książka + korkociąg.
1. Nagrody wysyłam tylko na terenie Polski.
2. Odpowiedzi wraz ze swoim mailem proszę zostawiać w komentarzu pod tym postem, inne odpowiedzi nie będą brane pod uwagę.
3. Rozdanie trwa od 23.08.2013 do 28.08.2013 r.
4.Wyniki podam w ciągu 3 dni.
Miłej zabawy.
Wkrótce napisze do czego ja użyłam wina Celebro.
Zobacz również
Tagi:
KONKURSY,
ROZMAITOŚCI
Przelicznik miar i wag
Wszystkie potrawy na blogu gotuje dla 2 osób, chyba że napisałam inaczej. Zawsze używam w mojej kuchni szklanki która mierzy 250 ml, kostki masła która waży 200 g i puszki np. pomidorów która waży 400 g, chyba że w przepisie sugeruje inaczej. Więcej na temat miar i wag.
Twoje potrawy
Jeśli udało Ci się coś pysznego według mojego przepisu, proszę pochwal się i przyślij mi zdjęcie na kontakt@mojemaleczarowanie.pl lub wklej na Tablicy Facebook / Instagram, oznaczając tagiem #mojemałeczarowanie. Będzie mi ogromnie miło :) Galeria czytelników.
Fotografie na blogu
Wszystkie zdjęcia załączane do przepisów są moją własnością i bardzo proszę pytaj o zgodę jeśli chcesz ich użyć, na pewno się zgodzę, jak również podaj odnośnik do ich autora jeśli odnosisz się do przepisu - tak niewiele a będzie mi bardzo miło. Kontakt.
23 komentarze
Wina używam do schabu ze śliwkami, Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWina używam do schabu ze śliwkami. Pozdrawiam :) Kasia S.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńCzerwone półsłodkie lub półwytrawne zawsze podczas duszenia zrazów zawijanych. Poezja Gosia goha77@wp.pl
OdpowiedzUsuńjestem ślepa, nie doczytałam, że w komentarzu!
OdpowiedzUsuńzgłaszam się oczywiście :)
nie jestem koneserką wina- ale czasami jednak go używam. zwykle do romantycznych kolacji- jako dodatek do potrawy lub jako napój. jeśli chodzi o jedzonko, wino jest najlepsze do makaronów. moimi faworytami jest spaghetti bolognese lub carbonara właśnie z dodatkiem alkoholu.
mój luby jest zakochany w carbonarze- więc zamiast śmietany, do podsmażonego boczku, dodaję właśnie białe wino i smażę dalej. idealnie uwydatnia pozostałe smaki.
za to ja, jestem wielką fanką bolognese. do podsmażonego na brązowy kolor mięsa mielonego wlewam czerwone wino- i czekam aż alkohol odparuje. pychota!
jednak, gdy moja mama wyda specjalne życzenie- makaron z krewetkami (szalona kobieta :)) i suszonymi pomidorami- również (dla jej przyjemności) dodaję winko. białe.
także ja i moi najbliżsi (wielcy fani kuchni włoskiej) czasami sobie dogadzamy dodając wino. w końcu, jak szaleć to szaleć!
faxcooks@gmail.com
UsuńWina zwykle czerwonego wytrawnego używam głównie do mięs pieczonych w całości np. do szynki nadziewanej śliwkami, a także czasem do mięs duszonych:)Białego natomiast dodaję do zupy cebulowej:)
OdpowiedzUsuńsylwiamanga@wp.pl
OdpowiedzUsuńWitaj!
Ja używam wina Sauvignon Blanc do potrawy z pieczonego indyka w suszonych owocach :)
Podkreśla delikatnośc indyka oraz owoców,ktore się z nim pieką.Wino sprawia,ze mięso nie jest wysuszone.
WINA UŻYWAM DO NASTĘPUJĄCYCH POTRAW:RISOTTO ZE SZPARAGAMI DUSZONYMI W BIAŁYM WINIE,POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH Z GRILLA,HALÀSZLÉ CZYLI WĘGIERSKIEJ ZUPY RYBNEJ,KACZKI PO BURGUNDZKU,ŁOSOSIA W GALARECIE Z BIAŁEGO WINA,ZUPY CEBULOWEJ,ŚLEDZI W WINIE CZERWONYM,SPAGHETTI CARBONARA I FONDUE.
OdpowiedzUsuńmail: ratel1984@gmail.com
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWina uzywam do pieczenia kaczki.jablka i sliwki marynuje w winie a potem nadziewam nimi kaczke.
OdpowiedzUsuńnataliagatnarczyk@op.pl
Wina używam do schabu ze śliwkami. Pozdrawiam :) Kasia S. Adres e-mail: kasia.sykut@onet.eu
OdpowiedzUsuńWino...ratowalo mnie w upalne wieczory, białe z kostkami lodu..ale nie jedzeniu miało być;)
OdpowiedzUsuńDo wołowiny czerwone wytrawne na całą noc do lodówki z przyprawami..na koniec pieczenia do sosu dolewam ok szklanki i redukuje mówię Wam- Pycha!!
A na deser od dwóch trzech lat babka na winie!
Czekoladowa z kakao i cynamonem. Wyrosnieta pięknie do tego puszysta i każdy pyta co tam w środku jest, że taka dobra i inna w smaku niż wszystkie
O jeny moje racjonalne myślenie poległo przez naplywajaca śline..ależ se smaka narobilam;/
Pozdrawiam, Sabi:)
szarosa0@pp.pl
Teraz czytając zauważyłam błąd w swoim adresie zamiast pp ma być op.pl
UsuńPozdrawiam Sabi
Wino towarzyszy wielu moim obiadom. Na pewno nie obędzie się bez niego żadne danie makaronowe: bardzo lubię makaron z owocami morza lub łososiem i tutaj króluje białe. A wieczorem czas na lekką przekąskę np. sałatkę grecką i wino różowe.
OdpowiedzUsuńAnia Włodarczyk mops@wlodarczyki.net
U nas w domu zawsze dodajemy wino do ciasta na pierniki :D Przygotowujemy grzane wino oraz gruszki gotowane z czerwonym winie z goździkami :D Te przysmaki zawsze w Święta :D
OdpowiedzUsuńszczepanhp@onet.pl
U nas w domu zawsze w okresie świątecznym dodajemy wino do naszych pysznych pierników. Często szykujemy gruszki gotowane z winie z goździkami oraz grzane wino :D Na rozgrzanie :D
OdpowiedzUsuńWino półwytrawne czerwone dodaję do zupy wiśniowej:)
OdpowiedzUsuńyen_z_ven@interia.pl
oj wina używam i do gulaszu, do sosów do makaronu, grzane wino, do gruszek na słodko, bardzo często do marynaty do wieprzowiny. Często jest tak że część idzie do garnka a część do kieliszka ;)
OdpowiedzUsuńWino czerwone dodaję do duszenia gołąbków z czerwonej kapusty,mięs pieczonych czy gruszek gotowanych w winie. Białe wino dodaję do zupy cebulowej i niktórych deserów np.lodów.
OdpowiedzUsuńeli_555 eli_555@ tlen.pl
Witam
OdpowiedzUsuńWina najczesciej uzywam do mies,np. do dziczyzny ,tak jak tutaj (to moj przepis i moj profil:) ):
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-sarniny-11
Czasami do przyzadzenia rowniez deserow dla doroslych :)
Pozdrawiam
Ula
wallet@interia.eu
wino najczęściej używam gdy piekę mięsa oraz do bigosu
OdpowiedzUsuńzabcia72@o2.pl
pozdrawiam
wina używam najczęściej gdy piekę mięsa oraz do bigosu
OdpowiedzUsuńzabcia72@o2.pl
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.