Jak byłam na wypoczynku w Ciechocinku o tutaj [ klik ] serwowano mi taką surówkę do obiadu a ja nie mogłam się jej ujeść.
Odtworzyłam wszystkie składniki i wyszła tak jak trzeba.
Teraz dzielę się nią z Wami bo pyszna jest.
Surówka z selera.
Składniki:
Przepis własny.
Składniki:
- 1/2 bulwy dużego selera
- 1 plaster świeżego ananasa
- 1/2 szklanki rodzynków
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól różowa himalajska
- Selera po obraniu zetrzeć na tarce o dużych otworach.
- Ananasa pokroić w kostkę.
- Włożyć go do startego selera a także wsypać rodzynki.
- Wymieszać i zalać jogurtem, lekko posolić różową solą himalajską.
- Odstawić do lodówki na minimum 30 minut aby rodzynki napęczniały.
Przepis własny.
8 komentarze
na tarce seler zetrzec? na jakich oczkach ?:) uwielbiam ją ale zwykle kupuję gotową
OdpowiedzUsuńJest napisane w poście, czytamy uważnie :-)
UsuńUwielbiam tą surówkę ! Niestety od jakiegoś czasu jestem uczulona na deser. Wielka szkoda, bo narobiłaś mi ochoty na nią :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Jesteś uczulona na deser? czy na seler? literówka czy błąd?
Usuńbardzo lubię tę sałatkę:)
OdpowiedzUsuńJustyna witaj w klubie :-)
UsuńOj pyszna,pyszna:)))dobrze że dzielisz się z nami tymi pysznościami:))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńDziekuję Reniu:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.