wtorek, 23 lipca 2013

Surówka z selera po ciechocińsku

Spytacie czemu po ciechocińsku?
Jak byłam na wypoczynku w Ciechocinku o tutaj [ klik ] serwowano mi taką surówkę do obiadu a ja nie mogłam się jej ujeść.
Odtworzyłam wszystkie składniki i wyszła tak jak trzeba.
Teraz dzielę się nią z Wami bo pyszna jest.
Surówka z selera.
  
Składniki:
  • 1/2 bulwy dużego selera
  • 1 plaster świeżego ananasa
  • 1/2 szklanki rodzynków
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól różowa himalajska 
Przygotowanie surówki:
  • Selera po obraniu zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  • Ananasa pokroić w kostkę.
  • Włożyć go do startego selera a także wsypać rodzynki.
  • Wymieszać i zalać jogurtem, lekko posolić różową solą himalajską.
  • Odstawić do lodówki na minimum 30 minut aby rodzynki napęczniały.
Smacznego.
Przepis własny.

8 komentarze

  1. na tarce seler zetrzec? na jakich oczkach ?:) uwielbiam ją ale zwykle kupuję gotową

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tą surówkę ! Niestety od jakiegoś czasu jestem uczulona na deser. Wielka szkoda, bo narobiłaś mi ochoty na nią :)

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię tę sałatkę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj pyszna,pyszna:)))dobrze że dzielisz się z nami tymi pysznościami:))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger