Kupiliśmy kilka gatunków melonów a jednym z nich był pięknej urody melon Cantalupa.
Melon bardzo soczysty, słodki o pięknej bursztynowo-łososiowej barwie.
Sorbet wyszedł znakomicie, polecam.
Składniki:
- 1 melon Cantalupa
- 2 łyżki cukru pudru
- sok z 1 limonki
- 4 listki stevi
Melona obrać, wyjąć pestki a następnie pokroić w kostkę.
Do melona włożyć posiekaną stevię oraz cukier puder a na końcu wcisnąć sok z limonki.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Masę przełożyć do pojemnika i zamrozić, ok. 6-7 godzin.
Przed spożyciem wyjąć z lodówki na ok. 30 minut.
Formować kulki i gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
7 komentarze
Mniam !:)
OdpowiedzUsuńNa pewno są przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńKocham sorbety, mogłabym je jeść codziennie przez cały rok :) Ten bardzo smakowicie wygląda, ma taki piękny kolorek !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
ciekawa jestem smaku, wygląda kusząco
OdpowiedzUsuńbardzo lubię sorbety:)
OdpowiedzUsuńObiecana poprawa pogody, a więc lody bardzo tak:)))))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńaaaaaaaa kocham sorbety!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.