Składniki:
- 100 g zielonej soczewicy
- 2 obrane i posiekane szalotki
- 1 obrany i rozgnieciony ząbek czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru
- 2 łyżeczki bulionu warzywnego w proszku
- 100 g mieszanych warzyw liściastych, w tym rukola i młody szpinak
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 4 cząstki cytryny
Zalać wszystko zimną wodą do wysokości soczewicy i dodać warzywko.
Gotować na małym ogniu do miękkości soczewicy.
Miękkie warzywa odcedzić.
Sałaty ułożyć na talerzu, nałożyć soczewicę, posypać posiekaną kolendrą i skropić sokiem z cytryny.
Smacznego.
Przepis według Gillian McKeith [ klik ]
1 komentarze
smaczne:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.