1.Pasztet z selera z oliwkami [ klik ]
2.Sakiewki naleśnikowe z serem i szpinakiem [ klik ]
Teraz szybka i pyszna sałatka, lekka i orzeźwiająca.
Składniki:
- 1 nieduża kapusta pekińska
- garść świeżych liści szpinaku
- 1 pomidor
- 1 cebula czerwona
- pęczek rzodkiewek
- dymka wraz z szczypiorem
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- czarna sól cypryjska
Pomidora kroimy w cząstki, dymkę kroimy na kawałki.
Rzodkiewki kroimy w plastry a cebulę w piórka.
Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem oraz solą i pieprzem.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
i tak jest najlepsza jak byłam mała to babcia dawała latem na obiad samą sałatę ze śmietaną, pycha:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.