Aromat rozchodzi się po całym domu a łosoś nabiera delikatnego aromatu i kruchości.
Składniki:
- kilka całych łodyg kopru włoskiego
- 1/2 pęczka koperku
- kilka liści chrzanu
- 1 cytryna
- 1/2 łyżeczki chilli
- oliwa z oliwek
- filet z łososia ok.300 g
Naczynie do pieczenia skrapiamy oliwą.
Na dno naczynia w którym będzie pieczony łosoś układamy umyte liście chrzanu.
Na liściach chrzanu układamy pokrojone na równe kawałki łodygi kopru.
Łososia nacieramy chilli i układamy na łodygach kopru.
Na liściach i łodygach układamy plastry cytryny.
A na samym wierzchu gałązki koperku.
Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek.
Naczynie nakrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 180 C przez 30 minut.
Smacznego.
Według pomysłu Jamiego Oliviera
1 komentarze
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.