Takie też są mini serniczki, chłodne, nie za słodkie i owocowe.
Zapraszam serdecznie na pyszny deser.
Przeźroczysta polewa do ciast i tortów do nabycia np. w Kauflandzie.
Mini serniczki z borówkami i czereśnią.
Składniki:
Przepis własny.
- 125 g borówki amerykańskiej
- 320 g drylowanych czereśni
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 op. polewy przeźroczystej do ciast i tortów
- 1 serek homogenizowany waniliowy 150 g
- 1 serek homogenizowany naturalny 150 g
- 2 łyżki cukru różanego - przepis jest tutaj [ klik ]
- 1 łyżka żelatyny
Przygotowanie serniczków:
- Porcja na 4 kokilki.
- 2 łyżki borówek wcześniej umytych należy zmiażdżyć widelcem i wymieszać z serkami i cukrem różanym.
- Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki wody i rozpuścić a chłodną dodać do masy serowej.
- Wymieszać i przelać do kokilek.
- W masę serową powciskać resztę borówek.
- Włożyć do lodówki aby masa stężała.
- Czereśnie zagotować z 2 łyżkami cukru a następnie dodać do nich polewę do ciast i tortów.
- Zagotować i odstawić do przestygnięcia.
- Jak masa serowa zastygnie wyłożyć na nią masę czereśniową.
- Ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
- Potem zajadać ze smakiem.
Przepis własny.
2 komentarze
O jej.... Jakie pyszności!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:) wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.