Ten przepis przysłała mi Ala a dostała go od znajomych z Australii.
Przepis bardzo prosty ale jakże pyszne danie.
Jeśli chodzi zaś o łososia w puszce to kupicie go w Biedronce a imbir marynowany macie tutaj [ klik ]
- 2 puszki po 220 g każda różowego łososia
- 100 g marynowanego imbiru
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- kilkanaście liści bazylii
- 100 ml śmietanki 30 %
- woda
- 400 g makaronu fettucine
- 1 i 1/2 szklanki startego sera cheddar
Przygotowanie makaronu:
- Makaron ugotować aldente.
- Imbir, olej, bazylię oraz śmietanę zmiksować na gładką masę.
- Podgrzać należy zmiksowaną masę na patelni i dodać do niej łososia z puszki razem z zalewą.
- Wymieszać i dodać makaron, chwile podgrzewać i danie gotowe.
- Na talerzu posypać grubo startym serem.
5 komentarze
smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńKocham łososia! :)
OdpowiedzUsuńO niektórych Twoich daniach to ja nawet nie słyszałam:)))pięknie się nazywają i bardzo apetycznie wyglądają:))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńApetyczne, zapraszam do siebie.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.