Dziś tylko małe przypomnienie gdyż zrobiłam ser z czterema bazyliami i jest nie tylko pyszny ale i bardzo pachnący.
Jak zrobić swój własny ser typu koryciński znajdziecie tutaj [ klik ]
Do sera gdy zrobił się skrzep który cięłam na ziarno dodałam cztery rodzaje bazylii:
- zwykłą
- czerwoną
- cytrynową
- cynamonową
Reszta tak jak w przepisie podstawowym.
Zapraszam serdecznie do wypróbowania pysznego sera.
Smacznego.
5 komentarze
nigdy jeszcze nie robiłam własnego sera. muszę koniecznie spróbować!
OdpowiedzUsuńkocham sery korycińskie :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, nie jadłam takiego jeszcze:)
OdpowiedzUsuńCudo! zapach musi zwalać z nóg:)
OdpowiedzUsuńWspaniały ser!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.