Pokuszę się zrobić sama orecchette ale teraz:
Zapraszam na pyszny włoski makaron ze szpinakiem.
Składniki:
- 300 g włoskiego makaronu orecchette
- 300 g szpinaku
- 8 dużych pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 150 g sera brie naturalnego
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
Szpinak obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w paski.
Czosnek drobno siekamy a pieczarki kroimy w plastry.
Ser należy pokroić na kawałki aby lepiej się rozpuścił.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ale koniecznie al'dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy szpinak i pieczarki do momentu aż woda odparuje.
Dodajemy wtedy czosnek i chwilę smażymy aż czosnek zacznie przyjemnie pachnieć.
Wtedy dodajemy pokrojony ser i mieszając czekamy aż ser się rozpuści.
Wkładamy wówczas na patelnię makaron, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.
Przepis dodaję do Akcji "Czas na szpinak 3!"
3 komentarze
Bardzo lubię wszelakie makarony a to danie wygląda zachęcająco:)))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńmmmmmmmm pyszotaaa
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis. Ładny ten makaronik:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.