Często je gotujecie czy tylko drugie dania królują na Waszych stołach?
My lubimy i często gotujemy natomiast na naszym stole prym wiodą zupy - kremy.
Ta dzisiejsza zupa jest bardzo szybka, wiosenna, polecam serdecznie.
Wiosenna zupa jarzynowa.
Składniki:
Pomysł własny.
Składniki:
- 2 średnie ziemniaki
- 1 spora marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera bulwiastego
- biała część pora
- kilka różyczek kalafiora
- kilka różyczek brokuła
- 1500 ml bulionu drobiowego
- makaron z jednej zupki chińskiej
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
- Warzywa obieramy i rozdrabniamy.
- Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
- Ziemniaki w kostkę a pora w plasterki.
- Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
- Wkładamy do zupy kalafiora i brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut.
- Na końcu doprawiamy do smaku i wkładamy do zupy pokruszony makaron z jednej zupki chińskiej.
- Czekamy 5 minut aż makaron napęczniej i zupa gotowa.
Pomysł własny.
2 komentarze
Ja uwielbiam zupy i na pewno ten przepis też wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką ale...w wersji na zimno niepodgrzaną!
OdpowiedzUsuńOczywiście! Uwielbiam zupy!
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.