poniedziałek, 10 czerwca 2013

Maślaki na indyjską nutę

Sezon grzybowy już rozpoczęty, może maślaków jeszcze nie ma ale za to koźlaki rosną jak szalone.
Moje danie jest z maślakami które zamrożone czekały na swoją chwilę.
Serdecznie zapraszam.
              Składniki:
  • 300 g ugotowanych maślaków
  • 1/2 łyżeczki przyprawy tandari masala Royal Brand
  • 1/2 łyżeczki garam masala
  • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu
  • 1 łyżka śmietanki 30 5
  • sól
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
 Grzyby jeśli świeże obieramy, myjemy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut.
Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim nasze maślaki .
Następnie dodajemy przyprawy, mieszamy i jeszcze chwile smażymy.
Dodajemy śmietanę i posiekany rozmaryn.
Należy wszystko zagotować i zajadać.
 Smacznego.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger