Ja podałam je z warzywnym ryżem i sosem z maślaków ale tu oczywiście pełna dowolność.
Przepis na warzywny ryż i sos z maślaków podam innym razem a teraz pyszne pałki kurczaka po indyjsku.
Składniki:
- 8 pałek z kurczaka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki przyprawy tandari masala Royal Brand
Z pałek usunąć lekko jogurt i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.
Pozostałą w naczyniu papką jogurtową przykryć pałki i przykryć naczynie pokrywą.
Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec 30 minut a następnie odkryć naczynie i piec jeszcze 20 minut.
Po tym czasie pałki kurczaka są gotowe i z chrupiącą skórką.
Smacznego.
3 komentarze
ja dodaję jeszcze cztery łyżki musztardy i czosnek marynuję tak kurczaka, potem owijam boczkiem i piekę. Mmmmmmmmm....
OdpowiedzUsuńtaki kurczaczek musi być pyszny!!!
OdpowiedzUsuńmmm zjadłabym!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.