Już podczas suszenia pachniało w całym domu lepiej niż niejeden odświeżacz do powietrza.
Polecam serdecznie taki sposób konserwowania owoców.
Czipsy można użyć do dekoracji, deserów, ciast i jako przekąskę, zdrowa przekąskę.
Polecam serdecznie.
- truskawki
- suszarka do suszenia warzyw i owoców albo piekarnik
Przygotowanie czipsów:
- Nie ma tu nic skomplikowanego.
- Truskawki wraz z szypułkami myjemy na sicie, obieramy a następnie kroimy w plasterki.
- Plastry układamy na sitach suszarki lub na blasze piekarnika.
- W suszarce suszymy aż będą suche i chrupiące a w piekarniku nastawiamy temperaturę na 50- 60 stopni i suszymy aż będą chrupiące od czasu do czasu podważając czipsy aby się nie przykleiły do blachy.
1 komentarze
świetny pomysł:) też sobie taki zrobię:) zazwyczaj robiłam z jabłek takie ale czemus ama nie wpadłam na truskawki:) świetne:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.