Zapraszam na moją wersje tortilli.
- 8 tortilli pszennych
- 2 kotlety schabowe bez kości
- 2 łyżeczki garam masala
- papryka żółta w paskach
- roszponka
- sałata rzymska - porwane kawałki liści
- ogórek świeży w plastrach
- sos pomidorowo - paprykowy - jest tutaj [klik ]
- Mięso pokroić w paseczki i zamarynować w garam masala 30 minut a następnie podsmażyć na oleju.
- Paprykę kroimy w paski, ogórki w plastry a sałatę kroimy na małe kawałki.
- Tortillę podgrzewamy kilka sekund, najlepiej w mikrofali ale można też na patelni.
- Ciepły placek należy posmarować sosem - obficie a na nim ułożyć warzywa oraz paski mięsa.
- Następnie placek zwijamy dość mocno i zajadamy.
Pomysł własny.
2 komentarze
Jest pięknie a czy pysznie muszę wypróbować:))))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńświetne tortilki :) ja zapraszam na wersję grillowaną http://www.zgrilla.pl/fajitas-wolowe-z-grilla/
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.