środa, 29 maja 2013

Tortille z warzywami i sosem pomidorowo - paprykowym

Teraz będzie szybko, pysznie i ponieważ jemy także oczami to pięknie i kolorowo.
Zapraszam na moją wersje tortilli.

Składniki:
  • 8 tortilli pszennych
  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 2 łyżeczki garam masala
  • papryka żółta w paskach
  • roszponka
  • sałata rzymska - porwane kawałki liści
  • ogórek świeży w plastrach
  • sos pomidorowo - paprykowy - jest tutaj [klik ]

Przygotowanie dania:
  • Mięso pokroić w paseczki i zamarynować w garam masala 30 minut a następnie podsmażyć na oleju.
  • Paprykę kroimy w paski, ogórki w plastry a sałatę kroimy na małe kawałki.
  • Tortillę podgrzewamy kilka sekund, najlepiej w mikrofali ale można też na patelni.
  • Ciepły placek należy posmarować sosem - obficie a na nim ułożyć warzywa oraz paski mięsa.
  • Następnie placek zwijamy dość mocno i zajadamy.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Jest pięknie a czy pysznie muszę wypróbować:))))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne tortilki :) ja zapraszam na wersję grillowaną http://www.zgrilla.pl/fajitas-wolowe-z-grilla/
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger