Jest aromatyczny i kremowy.
Zapraszam.
Pomidorowo - paprykowy dip. Składniki:
- 1 puszka pomidorów w całości bez skórki
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 1 duża czerwona papryka
- 1 łyżka suszu z pomidorów
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól różowa himalajska Royal Brand
- kilka ziaren kolendry
- 2 łyżki świeżego posiekanego oregano
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 łyżka masła klarowanego
- Szalotkę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle, dodać pokrojoną drobno papryczkę chilli bez pestek oraz pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.
- Smażyć 3-4 minuty a następnie dodać pomidory z puszki oraz susz z pomidorów.
- Gotować na małym ogniu 15 minut a następnie dodać świeże oregano oraz ziarna kolendry i zmiksować całość na gładką masę.
- Dodać suszone oregano, cukier oraz różową sól himalajską i jeszcze raz zagotować.
Pomysł własny.
2 komentarze
fajny pomysł np. do pizzy :)
OdpowiedzUsuńIdealny,do kanapek!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.