Ja zrobiłam go jak serwowałam piróg biłgorajski [ klik ].
Zachęcam do zrobienia.
Składniki:
- 10 dużych pieczarek
- 2 szalotki
- 1 łyżka masła klarowanego
- 250 ml bulionu grzybowego - może być z kostki
- 100 ml śmietany słodkiej
- 4 trójkąty topionego sera paprykowego
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczka suszu z opieniek
- 1 łyżeczka suszu z kani
Szalotkę posiekać i zeszklić na maśle.
Dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż pieczarki będą rumiane.
Dodajemy śmietanę i gotujemy aż śmietana troszkę zgęstnieje.
Dodajemy wówczas ser topiony i rozpuszczamy ciągle mieszając aby się sos nie przypalił.
Dodajemy zioła i susz z grzybów.
Mieszamy, gotujemy i gotowe.
Smacznego.
Przepis autorski.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.