Niektórzy używają go do sushi, ja nie miałam przyjemności jeszcze ale pewnie kiedyś spróbuję.
Warto zrobić bo smak ten sam co kupny a nawet lepszy mówią specjaliści.
Składniki:
- 2 korzenie imbiru świeżego - ok. 150 g
- 1 szklanka octu ryżowego
- 5-7 łyżek cukru
- 1 łyżeczka soli
Zagotować ocet z cukrem.
Imbir w plastrach przełożyć do słoika i zalać ciepłą zalewą.
Po 14 dniach imbir będzie gotowy.
Przechowujemy go w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.
3 komentarze
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńciesze sie ze znalazlam na to przepis :)
OdpowiedzUsuńNiech smakuje.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.