Szybko i smacznie.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 200 g makaronu żytniego razowego rurki
- 50 ml słodkiej śmietany
- 2 ząbki czosnku
- 1 szalotka
- mała biała część pora
- 1 łyżka masła klarowanego
- 4 trójkąty sera topionego z grzybami
- sól
- pieprz
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim posiekaną szalotkę oraz czosnek.
Po chwili dodać pokrojonego w pół plasterki pora i smażyć jakieś 5 minut.
Wlać na patelnię śmietanę i włożyć trójkąty serków i podgrzewać aż śmietana zgęstnieje a serki się rozpuszczą.
Doprawić solą i pieprzem.
Dodać wtedy na patelnię makaron, wymieszać i danie gotowe.
Smacznego.
3 komentarze
ciekawy pomysł, na pewno bardzo smaczny:)
OdpowiedzUsuńTo mi smaka narobiłaś!
OdpowiedzUsuńo z serkiem topionym jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na rozdanie!
www.cookplease.blogspot.com
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.