Ten pyszny grenadier z makaronem Chow Main w sosie pomidorowym to pyszne i bardzo smakowite danie.
Polecam.
Składniki:
- 2 spore filety z grenadiera
- 100 g makaronu Chow Main
- 1 słoik keczupu własnej roboty [ klik ] lub przecieru pomidorowego
- 5-6 pomidorów suszonych
- 2 łyżki świeżego oregano
- olej rzepakowy do smażenia
- 1 papryka zielona
- 1 dymka ze szczypiorem
- sól
- pieprz
- cukier
- 1 łyżka sosu worcester
- sok z 1/2 pomarańczy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki kuminu
Makaron zalać wodą a po 5 minutach odcedzić na sicie.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki osuszonej z marynaty ryby.
Smażyć po 3 minuty z każdej strony a następnie na patelnię wrzucić pokrojoną w paski paprykę zieloną oraz posiekaną dymkę.
Smażyć chwilę, po czym zdjąć z patelni rybę a na patelnię z papryką i dymką wrzucić pokrojone w paski pomidory, wlać sos z marnowania ryby oraz wlać keczup lub przecier.
Razem po zagotowaniu dusić ok. 3 minut.
Doprawić solą, pieprzem , cukrem oraz sosem worcester, dodać posiekane oregano.
Włożyć ponownie rybę na patelnię, przykryć pokrywką i dusić ok. 3 minut.
Podawać z makaronem Chow Main.
Smacznego.
4 komentarze
pyszny pomysł na danie:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiego połączenia, ale wygląda smacznie.
OdpowiedzUsuńoczywiście dodaje do obserwowanych, bo genialne przepisy widzę! miło mi, że wpadłaś! :)
OdpowiedzUsuń:) zapraszam na quesadillas www.cookplease.blogspot.com
Jak dawno nie jadłam grenadiera... A u Ciebie on wygląda tak pysznie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.