Ostrość można sobie oczywiście regulować wedle gustów zjadających.
Danie pyszne i kolorowe.
Zapraszam gorąco.
Składniki:
- 500 g filetów z dorsza atlantyckiego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka garam masala
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka chilli
- 1 jajko
- olej do smażenia
- czerwony ryż
- brokuły
- zielona fasolka szparagowa
Włożyc je do miski i skropić sokiem z cytryny.
Mąki wsypać do płaskiego naczynia i wymieszać z kurkumą, chilli oraz garam masala.
W miseczce roztrzepać jajko.
Rybę najpierw zanurzamy w rozbełtanym jajku a nastepnie w mące z przyprawami.
Na chwilę rybę odstawiamy a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 3-4 minuty na piękny złoty kolor.
Podajemy z czerwonym ryżem dla kontrastu oraz z różyczkami brokuła i zieloną fasolką szparagową.
Smacznego.
5 komentarze
Pięknie podane,pierwszy raz słyszę o czerwonym ryżu,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńmmmm pycha!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam
wygląda smaczniem, wypróbuję przepis w najbliższym czasie
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować, choć mój mężul ryb nie lubi, ale zjemy z córcią.
OdpowiedzUsuńjadłabym i to strasznie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.