Robi się szybciutko, piecze równie szybko a jeszcze szybciej znikną.
Miłego pieczenia.
- 125 g masła
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/3 szklanki jagód goji
- 1 jajo
- 1 łyżka aromatu rumowego
- polewa czekoladowa do dekoracji
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier mieszamy w jednej misce.
Masło rozpuszczamy i do przestudzonego dodajemy jajo, mleko i aromat i mieszamy.
Łączymy zawartość obu misek i na koniec dodajemy rodzynki i jagody goji.
Do formy na muffinki wkładamy papilotki a następnie wkładamy po łyżce albo dwie masy, tak aby foremki były wypełnione w 2/3 wysokości.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C.
Po wystudzeniu polewamy polewa czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
2 komentarze
wyglądają bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńZa pysznie u Ciebie. Dalej nie przeglądam bo zgłodniałam!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.